U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Appartement aan zee mag je dan toch aftrekken van de belastingen

dinsdag 24 mei 2022

Wie een appartement aan zee heeft, mag die kosten aftrekken van de vennootschapsbelasting. Zo heeft het hof van beroep van Gent geoordeeld en dat meldt De Tijd op donderdag. De maatregel geldt zelfs als het appartement enkel privé gebruikt wordt.
 
Het hof van beroep van Gent heeft op 3 december een belangrijk arrest geveld voor wie een appartement aan de kust heeft. Vormt zo’n appartement dat een vennootschap gratis ter beschikking stelt van haar bedrijfsleider fiscaal aftrekbare beroepskosten? Die vraag zorgde voor heel wat discussies bij de fiscus. Het hof van beroep heeft daar nu duidelijk in gebracht. De kosten kunnen in de vennootschapsbelasting afgetrokken worden ook al gebruikt de bedrijfsleider het appartement alleen privé en nooit beroepsmatig. Dat schrijft De Tijd.

De argumentatie voor de beslissing is dat elke investering van een vennootschap die erop gericht is waarde te creëren voldoet aan de voorwaarde voor fiscale aftrek. Een potentiële meerwaarde op lange termijn volstaat dus. De afschrijving van de aankoopwaarde en ook de intresten van de lening worden als aftrekbare beroepskosten aanvaard.

(Bron: Het Nieuwsblad)